Резервации

Местоположение | Хотел Алба | Слънчев бряг

Hotel_Alba_Location_head_5.jpg Hotel_Alba_Location_head_3.jpg

Местоположение

Луксозната перла на Слънчев бряг - хотел Алба се намира на главната алея на курорта, в самото сърце на курортния комплекс. Модерната внушителна сграда е обградена с прекрасна градина с буйна растителност, която гали окото със зеленината.

„Перлата” със средиземноморска архитектура отстои само на 50 м от плажната ивица, славеща се в цял свят с финия пясък и безбрежното Черно море.

Идеалното местоположение на хотела позволява бърз достъп до магазините в курорта, най-популярните  атракциони,  големите  ресторанти, дискотеки и барове.
Ако сте изоставили колата, но не желаете да ходите пеш, то в Слънчев бряг можете да се придвижвате с минивлакчета, велорикши и велосипеди.

Стратегическото място на Алба е лесно откриваемо, ако сте с лек автомобил. Удобна е и транспортната връзка с автобус, тъй като в близост до хотела се намира и автогарата на курортния комплекс, разположена също в централната част.  От тук на всеки 20 минути отпътуват автобуси за двата големи морски града  Варна и Бургас. 

Осигурена е и връзка с близките курорти Несебър и Созопол. Не пропускайте да ги посетите, за да откриете неповторими забележителности. Станете участници в поклонническия туризъм, вижте природните забележителности, посетете ресторантите с традиционно българска или средиземноморска кухня. 

До  Несебър, който е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, също можете да отидете и с минивлакче.

Ако пък предпочитате да пътувате със самолет до курорта,  само на 21 километра се намира Летище Бургас. 

Градовете Варна и Бургас разполагат и с пристанища, в случай че предпочитате екзотиката и пътуването с кораб.