Резервации

Забележителности | Хотел Алба | Слънчев бряг

Hotel_Alba_sightseeings_head_4.jpg Hotel_Alba_sightseeingshead_5.jpg

Забележителности

Насладете се на невероятните приключения, които ви предоставят Несебър, Бургас, Варна, Созопол и Поморие. Посетете археологическите разкопки от древността, не пропускайте да разгледате нетрадиционната архитектура, пристанищата, музеите и плажните ивици с уникална природа. На много места има малки семейни ресторантчета, които очароват с атмосфера, непринуденост и вкусна храна, където винаги сте добре дошли.
Несебър

Несебър

Древният град Месамбрия, наречен през късното средновековие Месемврия, а днес известен като Несебър, е бил населен още преди хилядолетия. Градът е благоденствал под управлението на древните гърци, римляните и българите. Но освен архитектурен, той е и археологически резерват, признат от ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Бургас

Бургас

Посетете един от най-добрите градове за живеене в България и по-голям черноморски пристан, то това е Бургас. Градът е на 36 км от хотел Алба и предлага много удобства и забавления на своите гости.
Варна

Варна

Разходете се до намиращата се на 94 км Варна, от мнозина наречена морската столица на България. Непременно посетете Делфинариума и се забавлявайте с неповторимите шоу демонстрации на красивите делфини, дошли у нас от Феста Делфинариум.
Созопол

Созопол

На 70 км южно от хотел Алба се намира още един античен град, основан от древните гърци - Созопол, който е наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър е един от най-старите български градове.
Поморие

Поморие

Ако искате да видите единствения музей на солта в Източна Европа, то той е само само на 19 км от хотел Алба. Тук хората векове наред са се прехранвали с добива на сол. Според историческите сведения солниците датират от около V век пр.н.е. И днес тук се добива така нареченото „бяло злато”.